RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye kontrakter til West Navion - dagraten faller(Ny)

Sist oppdatert:
Smedvig melder om to nye kontrakter for det avanserte boreskipet West Navion. Samlet verdi er det 18 millioner dollar, og på dagratebasis er det en klar nedgang siden forrige kontraktsmelding
Nytt oppdatert med dagrater

Det avanserte boreskipet West Navion eies på 50/50-basis av Smedvig og Statoil.

Ifølge dagens melding så har det blitt inngått en intensjonsavtale med ChevronTexaco for boring av en letebrønn vest for Shetland på britisk sokkel.

Kontraktsverdien er anslått til 8 millioner dollar, og boreperioden er estimert til 45 dager, med oppstart i slutten av mars i år. Det gir en dagrate på omkring 178.000 dollar dagen.

Forrige kontrakt Smedvig inngikk for West Navion 11. novembe ri fjor, ga en dagrate på 200.000 dollar pr. dag.

Denne kontrakten har Esso Norge nå forlenget med to måneder, men til klart lavere rate. Forlengelsen har en verdi på 10 millioner dollar og går over to måneder. Det gir en dagrate på 167.000 dollar dagen.

Forlengelsen omfatter fremleie til Statoil. Kontraktene forventes å holde boreskipet i kontinuerlig aktivitet til oktober i år, og gjelder boring på henholdsvis 1.000 og 1.150 meters havdyp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere