RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye krisetiltak i Sverige

Foto: AFP PHOTO
Sist oppdatert:
- Problemene har kommet nærmere, sier den svenske finansministeren.

Den svenske finansministeren Anders Borg har nå pressekonferanse hvor han redegjør for beslutningen om å utvide sikkerhetsnettet til svenske bankkunder, skriver di.se.

NA24 - din næringslivsavis

Dobler garantien
Innskuddsgarantien dekker nå beløp opp til 500.000 per bank, mot tidligere 250.000, og den nye garantien er gjeldene fra og med i dag.

- Vi har beredskap for ytterligere tiltak dersom det skulle vise seg å være nødvendig, uttalte Borg på pressekonferansen, ifølge di.se.

Det er fullt mulig å sikre mer penger enn 500.000 ved å sette inn penger i forskjellige banker.

- Dette skjer med bakgrunn i den fortsatt alvorlige utviklingen i finansmarkedet. I tillegg er det tydelig at problemene har kommet nærmere Sverige, sier Borg.

Nye milliarder inn i pengemarkedet
Samtidig melder Riksbanken i Sverige at den tilfører markedet ytterligere 140 milliarder kroner denne uken utover de allerede planlagte 60 som banken annonserte før helgen.

Årsaken er ifølge di.se at Riksbanken spår negative konsekvenser for bedrifter og husholdninger og dermed for den makroøkonomiske stabiliteten som følge av den tiltagende likviditetssvikten.

Dagens planlagte auksjon på lån med løpetid på tre måneder øker fra 60 til 100 milliarder kroner. Samtidig annonserer Riksbanken at den onsdag planlegger en ny auksjon på ytterligere 100 milliarder. Denne med en løpetid på seks måneder..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere