Gå til sidens hovedinnhold

Nye Lambertseter senter i rute

Byggingen av nye Lambertseter senter er i rute, og går alt etter planen åpner senteret i løpet av 2010.

LAMBERTSETER: Bydel Nordstrands første store kjøpesenter er ikke noe småprosjekt. Prosjektet omfatter et nybygg på fem etasjer, ombygging av Symra til nytt kinosenter med to saler og ressursbibliotek, rehabilitering av eksisterende kjøpesenter samt ny forbindelse fra senteret til T-banen.

Nybygget skal bestå av butikksenter i de to nederste etasjene og parkering på tre plan samt tak. Parkeringshuset skal kunne ta imot nesten 800 biler, noen av plassene settes av til park-and-ride. Biblioteket skal plasseres i et nytt, transparent glassbygg på østsiden av Symra. Totalt areal er 42 000 kvadratmeter.

Jeg leste at Lambertseter senter er Oslos fjerde største byggeplass per i dag, sier eiendomssjef i Obos forretningsbygg, Synnøve Sterri.

Utbyggingen av det nye senteret på Lambertseter er godt i gang, og foreløpig går alt etter timeplanen. Målet er at dørene til mellom 50 og 60 nye butikker og serveringssteder skal åpne høsten 2010.

Miljøvennlig

Det er Skanska som bygger senteret og byggentreprenørfirmaet har for tiden 50 folk på prosjektet, inkludert funksjonærer.

Første steg av byggefasen er nær sagt over og et enormt hull er sprengt bort der fundamentet av det nye senteret skal reises.

Vi har så godt som gravd ferdig, og vi skal nå begynne å støpe fundamentet, forteller prosjektleder i Skanska, Alf-Olav Bjørtuft. Det betyr at naboer snart vil slippe flere sprengningsvibrasjoner.

Vi hadde noen bekymringsmeldinger før vi begynte, folk som var engstelige for sprengningen, men vi har ikke hatt noen klager etterpå. Så det har gått veldig greit, sier prosjektlederen.

Bjørtuft forteller at de har brukt sprengningsmasse fra stedet til å planere. Dermed slipper de å transportere pukk og sparer på den måten miljøet.

Vi har fokus på miljø. Også når det gjelder energisparing og tilrettelegging for renovasjon, sier adm.dir. i Obos forretningsbygg, Carl Henrik Eriksen.

T-banen

I begynnelsen av mars starter elementmontasjen, da starter vi altså med selve bygget. Råbygget skal være oppe i løpet av året, sier Bjørtuft.

Også arbeidet med T-banen starter nå. Den nordlige delen av T-banestasjonen på Lambertseter er avstengt. Her skal det bygges ramper, både utgående og inngående, som gir direkte adkomst til senteret. T-banen skal være i drift under byggeperioden.

Jeg regner med at arbeidet med banen blir ferdig i løpet av sommerferien, opplyser prosjektlederen og legger til at Skanska skal være ferdige med hele prosjektet innen 1. september 2010.

Obos vil ikke røpe akkurat hvilke butikker som kommer inn i senteret enda, men Eriksen forteller at det har vært en enorm interesse fra leietakere.

80 prosent av lokalene er utleid allerede. De resterende 20 prosentene holder vi igjen foreløpig. Det er for tidlig å gå ut med hva som kommer inn, men vi skal ha noen kjedebutikker og noen "krydderbutikker". Vi vil satse på tekstil, matvarer og servering. Vi har også god dialog med Vinmonopolet, men ingenting er fastsatt enda. Og det kommer minst to serveringssteder som vil ha åpningstid utover senterets åpningstid, røper Sterri.

Ut mot Lambertseterveien skal det anlegges et torg med benker og beplantning.

Det kan bli en fin møteplass. Dette skal jo være et senter for hele bydelen, sier Eriksen.

Langs Cecilie Thoresens vei skal det anlegges fortau og trær på begge sider.

Vi mener at det blir en oppgradering av området. Det skal bli fint her, lover Eriksen.

For løpende oppdatering på byggingen av nye Lambertseter senter, se
lambertsetersenter.no

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen