Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye leiligheter rives

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Tre av de nye leilighetene i Svartediksveien 23 skal rett og slett rives. Det liker ikke de unge parene som har kjøpt og er flyttet inn.

- Det er en historisk beslutning for demokratiet, sier lederen for komite for miljø og byutvikling i Bergen, Anne Gine Hestetun.

Saken er verken ny eller spesielt uvanlig. En utbygger får byggetillatelse til et prosjekt som han smykker opp for å få det igjennom. Når han har fått byggetillatelsen, gir han blanke blaffen i det som står på den og bygger i stedet det prosjektet han skulle ønske han fikk bygge.

I dette tilfellet føyde han bare på tre leiligheter på toppen av det ene bygget. I dagens boligmarked er det coole seks millioner rett i baklommen uten videre større utgifter.

Unnskyld
Unnskyldningen etterpå er selvsagt, jeg visste ikke..., jeg trodde ikke....osv. Det mest kjente eksemplet er Skuten i Skuteviken, som fikk en ekstra etasje uten at politikerne løftet en finger. Denne gjør at spaserende i Nye Sandviksvei ikke lenger kan skue ut over sjøen mot Askøy. Mange av de samme talentløse politikerne sitter ennå.

Men denne gangen har politikerne funnet det riktig å sette foten ned. Det spennende er å se om dette vil få konsekvenser for alle de andre prosjektene langs «byens beste», der en også har tatt seg friheter.

Beboerne lider
Det verste med dette er selvsagt de beboerne som er flyttet inn i fine leiligheter de har betalt. Det gjenstår å se hvem som må betale gildet.

Selvsagt hviler ansvaret på utbygger, men hvem er det? Dersom det er et selskap er det fare på ferde. Et selskap kan gå konkurs, og de eneste som kan gi beboerne erstatning for leilighetene som nå står i fare for å bli revet er utbyggeren.

- Det må bli slutt på at det blir lettere å få unnskyldning etterpå enn tillatelse i forkant, sier Arbeiderpartiets Hestetun. Og har så uten tvil et poeng. Om enn et åpenbart et.

Samboerparet Silje og Sigurd Høgheim er blant de som rammes. - Vi er helt oppgitt! Vi er forbannet på Bergen kommune og utbygger - særlig Bergen kommune, som gjør et sånt overgrep mot oss uskyldige beboere, sier Sigurd Høgheim til TV 2 Nyhetene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!