RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Magnus Blaker (Nettavisen)

Nye, lekre laptoper til Norge

Sist oppdatert:
Designeksperten skal endelig selge den bærbare PC-en i Norge.

Samsung er kjent som en av de store designekspertene på elektronikk, og er i Norge kanskje mest kjent for sine TV-er og kompaktkameraer – samt en hav av annen elektronikk.

Satser på laptop
Nå klargjør derimot selskapet endelig å lansere sine bærbare datamaskiner i Norge, og gjør dermed et hederlig forsøk på å gi Apple konkurranse om de mest designriktige datamaskinene på markedet.

De fleste bærbare datamaskinene som selskapet nå lanserer sikter seg inn mot forbrukermarkedet, men de dyreste versjonene har også en del bedriftstendenser over seg ved blant annet dockingmulighet.

Lekker toppmodell
Maskinen Samsung er mest glad i å snakke om, er «flaggskipmodellen» X360 (mon tro om Microsoft liker navnevalget), som er en 13,3 tommers PC på 1,29 kilo med Intel Centrino 2-teknologi. Maskinene legger seg tett opp til blant annet Lenovos X301, men med en design som satser mer på design enn robusthet.

Lekkerbisken vil koste 14-18.000 kroner, avhengig av spesifikasjoner. Toppmodellen får en SSD-harddisk på 128 gigabyte, 3 gigabyte minne og en Core 2 Duo ULV-prosessor av typen SU9400. Maskinen har for øvrig en egen «superstille»-knapp som gjør den nærmest lydløs.

Det kanskje mest oppsiktsvekkende med maskinene er maskinens lysstyrke som er meget kraftig sammenlignet med de fleste konkurrentene. Samsung hevder en batterikapasitet på opp til 10 timer, maskinen har ellers gigabit nettverk, 802.11n-trådløst nettverk, integrert 3G, integrert webkamera, fingeravtrykkleser og HDMI.

Ser bedre ut enn den kjennes
Etter å ha tafset litt på maskinen så er kanskje det vi merket oss best at maskinen kjentes en anelse plastikk ut, at den hadde veldig lys skjerm – og ikke minst at tastaturet var relativt likt det vi finner på MacBook, med tydelig avstand mellom hver tast.

En storebror blir også lansert med 14,1”-skjerm og betydelig hyggeligere pris – samt en vekt på bare 1,9 kilo.

Helt sikkert populær mini-pc
En lang rekke andre mindre interessante maskiner dukker opp, men vi har lyst til å trekke fram minilaptopen NC10, som raskt kan bli en ny favoritt i dette segmentet med en overkommelig pris og hele 8 timers batterilevetid.

Batterikapasiteten går litt på bekostning av vekten, som er på 1,33 kilo, men trolig verdt det. Ellers snakker vi «vanlige» spesifikasjoner som Intel Atom-prosessor, 1 gigabyte minne, Windows XP, 10,1” LCD-skjerm, harddisk på 160 gigabyte, kortleser, integrert webkamera og lignende.

Prisen er veiledende satt til 3800 kroner, eller en tusenlapp ekstra for integrert 3G-tilkobling.

Den snodigste maskinen i Norge?
Den andre maskinen vi gjerne trekker fram er den lekre/utrolig stygge (velg det du synes passer) minilaptopen N310 som er laget av den japanske designeren Naoto Fukasawa.

Maskinen er innholdsmessig relativt lik som NC10, dog med noe dårligere batterikapasitet for å kunne muliggjøre det totalt annerledes designet. Prisen blir 4500 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere