RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye LNG-terminaler godkjent i USA

Sist oppdatert:
Den amerikanske energimyndigheten FERC godkjent i går den planlagte importterminal for flytende naturgass (LNG) ved Corpus Christie i Texas, samt utvidelse av Cameron-terminalen
Den Føderal Energi Reguleringskomisjonen FERC satte i går sitt godkjent stempel på energiselskapet Chenieres planlagte LNG-terminal ved Corpus Christie på gulfkysten av Texas. I tillegg har de godkjent planer for utvidelse av havneanlegget til LNG-terminal Cameron i den amerikanske delstaten Louisiana som allerede er under bygging.

- Disse anleggene tilfører meget nødvendig infrastruktur for å møte vår nasjons evigøkende etterspørsel etter pålitelig og gunstig energi, sier styreformann Pat Wood III i FERC i en kommentar.

Terminalen i Corpus Christie er godkjent for behandling og lagring av et volum på 2,6 milliarder kubikkfot LNG daglig. De har også godkjent en tilhørende rørledningsystem som vil kobles til det interstatlige gassnettverket.

Terminalen er den fjerde som blir godkjent av FERC etter at LNG-boomen startet i USA startet ved årtusenskiftet. USA har fra før kun fire importterminaler i drift.

Når det gjelder utvidelse av Cameron-terminalen i Louisiana så er det en utvidelse av havneanlegget slik at anlegget kan ta imot større LNG-skip en den opprinnelig ble dimensjonert for. Cameron-anlegget var den første nye terminalen som ble godkjent utbygd i USA siden 1980-tallet da FERC godkjente prosjektet i september 2003.

Det er fortsatt en bråte med LNG-prosjekter til behandling hos FERC som er ventet avgjort de par enste årene. En del prosjekter har også blitt skrinlagt, i hovedsak på grunn av lokal motstand, spesielt på østkysten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere