*Nettavisen* Nyheter.

Nye metallbiter funnet på øya Reunion

Flydelen som er funnet i Indiahavet onsdag. Foto: Stringer/france (Reuters)

Flere metalldeler har blitt funnet på øya Reunion, der en vrakdel som kan stamme fra det savnede Malaysia Airlines-flyet, ble funnet tidligere i uken.

Etterforskere har samlet inn metallbitene som bevis, men det er til nå ingenting som indikerer at bitene stammer fra et fly.

Det sier en kilde tett på etterforskningen av den savnede Malaysia Airlines-flygingen MH370 til nyhetsbyrået AFP.

Søndag morgen observerte en AFP-ansatt at politi plukket opp et stykke vrakgods på rundt 100 kvadratcentimeter nord på øya i Indiahavet.

Vrakdelen hadde «et slags håndtak som delvis var dekket av lær», ifølge nyhetsbyrået.

Samme dag overleverte en mann en vrakdel på rundt 70 kvadratcentimeter, som ble antatt å være en del av en flydør, til politiet.

Også SkyNews melder om funn av gjenstand som tidligere ble antatt å være en flydør, men opplysningen er ikke bekreftet.

Vingeklaff stammer fra Boeing

Malaysiske myndigheter bekreftet søndag at vrakdelen som ble funnet på Reunion onsdag, stammer fra et Boeing 777-fly, samme flytype som MH370-flygingen som forsvant i mars i fjor.

- Vi vet at vingeklaffen offisielt er blitt identifisert som at den var en del av et Boeing 777-fly, sier Malaysias transportminister Liow Tiong Lai.

- Dette er verifisert av franske myndigheter sammen med flyprodusenten Boeing, USAs fly- og sikkerhetsmyndigheter NTSB og det malaysiske teamet, sier Lai.

Undersøkelser

Flyvrakdelen som ble funnet onsdag, ble lørdag sendt til Frankrike for undersøkelser. Håpet er å finne ut hvorvidt delen tilhørte det savnede flyet.

Den to meter lange vrakdelen analyseres i et laboratorium nær Toulouse sørvest i Frankrike. Boeing bistår med et teknisk team.

Rester av en koffert som ble funnet ikke langt unna vingedelen, vil også bli gransket.

Ifølge kilder tett på etterforskningen saumfarer innbyggere på Reunion nå stranden i jakten på flere vrakdeler.

Fortsetter søket

Malaysia Airlines-flygingen MH370 var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord da den forsvant i mars i fjor.

Det Australia-ledede søket etter det savnede flyet fortsetter sør i Indiahavet, uavhengig av funnene, har australske tjenestemenn opplyst. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.