*Nettavisen* Nyheter.

Nye milliarder til flyktninger i nærområdene

G7-landene og golfstatene lover 1,8 milliarder dollar i støtte til FN-avdelingene som hjelper flyktninger i deres nærområder.

Det ble tirsdag kveld kunngjort på et toppmøte som holdes i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York. Tyskland leder møtet der G7-landene, fire golfstater og flere europeiske land deltar.

– Vi har besluttet at vi sammen skal skaffe 1,8 milliarder dollar (15 milliarder kroner) til FNs internasjonale hjelpeorganisasjoner, særlig Verdens matvareprogram og FNs flyktningbyrå, sa Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier.

Han hadde i forkant av møtet lovet at Tyskland skal bidra med ytterligere 100 millioner euro til å hjelpe syriske flyktninger i Jordan, Libanon og Tyrkia.

– De som tar vare på flyktningene, særlig Verdens matvareprogram og FNs flyktningbyrå, er dramatisk underfinansiert. Jeg mener vi har all grunn til å gjøre alt for at folk ikke forlater Syrias naboland på grunn av matmangel, sa han og oppfordret videre de andre landene til å øke sine bidrag.

Foruten Tyskland, omfatter G7-gruppen Storbritannia, Canada, Frankrike, Italia, Japan og USA.

Også Norge, Sverige, Sveits, Østerrike, Nederland, Tyrkia, Forente arabiske emirater, Kuwait, Qatar og Saudi-Arabia var invitert til møtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag