RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye milliarder til flyktninger i nærområdene

G7-landene og golfstatene lover 1,8 milliarder dollar i støtte til FN-avdelingene som hjelper flyktninger i deres nærområder.

Det ble tirsdag kveld kunngjort på et toppmøte som holdes i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York. Tyskland leder møtet der G7-landene, fire golfstater og flere europeiske land deltar.

– Vi har besluttet at vi sammen skal skaffe 1,8 milliarder dollar (15 milliarder kroner) til FNs internasjonale hjelpeorganisasjoner, særlig Verdens matvareprogram og FNs flyktningbyrå, sa Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier.

Han hadde i forkant av møtet lovet at Tyskland skal bidra med ytterligere 100 millioner euro til å hjelpe syriske flyktninger i Jordan, Libanon og Tyrkia.

– De som tar vare på flyktningene, særlig Verdens matvareprogram og FNs flyktningbyrå, er dramatisk underfinansiert. Jeg mener vi har all grunn til å gjøre alt for at folk ikke forlater Syrias naboland på grunn av matmangel, sa han og oppfordret videre de andre landene til å øke sine bidrag.

Foruten Tyskland, omfatter G7-gruppen Storbritannia, Canada, Frankrike, Italia, Japan og USA.

Også Norge, Sverige, Sveits, Østerrike, Nederland, Tyrkia, Forente arabiske emirater, Kuwait, Qatar og Saudi-Arabia var invitert til møtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere