RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye milliardinvesteringer på Kårstø

Sist oppdatert:
Det planlegges investeringer på 5,74 milliarder kroner for å øke kapasitet på gassprosesseringsanlegget på Kårstø med 40 prosent inne 2005
Det er Kårstøs eier, gasspartnerskapet Gassled, som skal forestå investeringene ved anlegget. Målsetningen er å øke kapasiteten ved Kårstø gassprosesseringsanlegg med over 40 prosent innen 2005.

Investeringene vil komme opp i 5,74 milliarder kroner, og er nødvendige for å kunne ta mot og prosessere gass fra det Statoil-opererte Kristin-feltet og andre felt i Norskehavet.

Rikgassen skal transporteres gjennom rørledningen Åsgard transport, som i dag leverer gass fra Statoils Åsgard-felt i Norskehavet til Kårstø i Rogaland, melder Statoil i en pressemelding.

Byggearbeidene vil starte til sommeren, og skal avsluttes 1. oktober 2005. Da øker kapasiteten for prosessering på Kårstø fra dagens nivå på 61 millioner kubikkmeter til 88 millioner kubikkmeter gass per døgn.

Gassco, som er operatør for gassprosesseringsanlegget, er også operatør for utbyggingsprosjektet. Statoil er teknisk driftsansvarlig og skal gjennomføre utbyggingen på vegne av Gassco.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere