RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye milliardrigger fra Skeie

Sist oppdatert:
Sørlandsinvestoren Bjarne Skeie gjør det igjen. Nå satser han nye milliarder på oljerigger.
Bjarne Skeie har blitt milliarder etter å ha satset på oljerigger. For 11 år siden startet han Ocean Rig, og for bare ett år side solgte han seg ut av riggselskapet Sinvest med gevinst i milliardklassen.

Men han har ikke vendt riggbransjen ryggen av den grunn. Sørlendingen er på full fart tilbake, og denne gang har han kontrakter på tre oppjekkbare bore- og produksjonsrigger med en verdi på til sammen ni milliarder kroner. Det skriver Dagens Næringsliv torsdag.

Dagens Næringsliv erfarer imidlertid at dette ikke er nok, og at Skeie er på vei inn i halvnedsenkbare rigger. Den stavangerbaserte rigginvestoren Stephen Adshead sitt selskap Red Flag har bestilt et riggunderstell fra et verft i Kina, med opsjoner på ytterligere tre understell. Dette selskapet skal Skeie være interessert i å gå inn i.

Totalt vil den første riggen måtte påkostes med i alt 500 millioner dollar før den er klar til operasjon.

Men Skeie vil ikke kommentere om han er på vei inn i dette selskapet, eller ta over byggekontrakten, melder Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere