RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye Office 2007 er billig

Sist oppdatert:
Privatpersoner betaler bare en brøkdel av prisen i forhold til bedrifter for nye Office 2007.

Office 2007 er kanskje den største oppdateringen av Office-pakken noen gang, og nå er den endelig tilgjengelig i butikkene.

Vær med på vår interaktive gjennomgang av Office 2007 her – Office-skolen.

Office-prisen lav i Norge
Det som folk flest kanskje ikke er klar over er at Microsoft i Norge har vært en del av et pilotprosjekt for å presse prisene på Office-pakken ut til forbrukerne, ned til det nivået studenter har betalt før.

Student-løsning skapte en del forvirring og litt jukseløsninger med studenter som ikke var studenter, og Gustav Line, sjef for Office i Norge, bekrefter overfor Nettavisen at alle privatpersoner kan kjøpe denne pakken. Det er derfor ingen grunn til å betale mange tusen kroner for Microsofts programvarepakke.

Nesten 1/4 av prisen
Mens bedrifter må punge ut i underkant av 4000 kroner inkludert mva. for Office 2007 Standard, kan privatpersoner plukke opp Office 2007 Home og Student-pakken for like i overkant av 1.100 kroner - avhengig av hvor du velger å handle.

Home and Student-pakken inkluderer Word, Excel, PowerPoint og OneNote. I Standard-pakken er OneNote byttet ut med Outlook.

Kan bruke tre maskiner
I tillegg til denne forskjellen, er lisensen i Home and Student-utgaven utformet slik at du kan installere den på inntil tre maskiner som tilhører hjemmet – for eksempel to stasjonære maskiner og en bærbar maskin. Det gjelder ikke de andre utgavene av pakken.

Hvis du likevel vil slå på stortromma, kan du også plukke opp Office 2007 Professional. Da får du med Access, Excel, Powerpoint, Publisher, Word og Outlook. Prisen for én lisens av denne pakken er rundt 5.000 kroner.

Samtidig kan det være greit å påpeke at programvarepakken Open Office, som er en konkurrent av Microsoft Office, er helt gratis. Pakke er riktignok ikke like funksjonsrik som Office 2007 og tilbyr ikke det nye brukergrensesnittet som Microsoft nå har lansert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere