Gå til sidens hovedinnhold

Nye opplysninger om Tremseh-angrepet

Damaskus (NTB): Nye detaljer kommer fram om det aktivister kalte en massakre i den syriske landsbyen Tremseh. Tallene på antall døde i angrepet varierer kraftig.

Syriske myndigheter hevdet hardnakket at de gjennomførte en militæroperasjon - og ikke en massakre - i den lille landsbyen i Hama-provinsen i den sentrale delen av Syria. Bare to sivile og 37 opprørere ble drept, ifølge regimet.

Men noen aktivister har holdt på sitt og sier at over 200 mennesker, mange av dem sivile, ble brutalt drept av president Bashar al-Assads styrker torsdag.

Aktivister i eksilgruppen The Syrian Observatory for Human Rights kom med en navneliste over 103 personer som hadde blitt fratatt livet - de fleste av dem unge menn. Men en forkortet liste som ble lagt fram for den britiske avisen The Independent, inneholder 68 navn. Aktivister hevdet at navn på sårede ved et uhell også hadde havnet på den opprinnelige oversikten, skriver avisen.

En gruppe fra FNs observatørstyrke var i Tremseh lørdag, men ingen har kunnet fastslå hvor mange som faktisk er blitt drept. Etter de forberedende undersøkelsene sa talsperson Sausan Ghosheh at det kunne se ut til at angrepet i hovedsak var rettet mot desertører fra hæren og aktivister. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar