Gå til sidens hovedinnhold

Nye oppsiktsvekkende tall fra Kina og Sør-Korea

Nye rekordlave smittetall tyder på at Kina og Sør-Korea i ferd med å vinne kampen mot koronaviruset

Fredag morgen melder Kina at landet kun har registrert åtte nye smittetilfeller siste døgn, melder CNBC. Det er det laveste antall nye smittede siden registreringene startet. Siste 24 timer er det meldt om syv døde - også det det laveste antall siden tellingene startet.

Her er siste nytt om koronavirus-situasjonen

Torsdag meldte Kina om 15 nye smittetilfeller - som inntil da var det laveste tallet smittede siden tellingen startet for sju uker siden. Antall døde fra onsdag til torsdag var 11. Fem av de nye smittede og seks av de døde er i registrert i Hubei-provinsen, der utbruddet startet i desember, opplyser den nasjonale helsekommisjonen i Kina.

Oppdateringen fredag bringer tallet på smittede i Kina opp i 80.814. Av disse har 3.177 mennesker dødd.

Les også: Norwegian kansellerer ytterligere 4.000 flygninger - disse rutene rammes

På torsdag kunngjorde kommisjonen at toppen av utbruddet var passert, samtidig som Europa og USA forbereder seg på en kraftig økning i tallet på nye smittede.

Også Sør-Korea kommer med nye oppløftende tall fredag. Fra torsdag til fredag er det registrert 110 nye smittede og kun et nytt dødsfall. Det er det laveste tallet på nye smittede på over to uker.

Les også: Flere land forbyr innreise fra Norge og andre risikoland

Oppdateringen fredag bringer det samlede smittetallet i Sør-Korea opp i 7.979 og totalt 67 døde. De fleste smittetilfellene i landet er i byen Daegu sørøst i landet og den omliggende provinsen Nord-Gyeongsang.

Les også: Nordmenn går bananas på butikkene: Med munnbind og hansker fyller de sekker med dopapir

Les også: Tom Hanks og kona har testet positivt for koronavirus

Kommentarer til denne saken