Libyske politistyrker skal ha skutt mot et begravelsesfølge i den østlige byen Benghazi lørdag kveld. Minst 15 mennesker skal være drept, melder Al Jazeera.

Åpnet ild
Tusenvis av demonstranter har gjenerobret Perleplassen I Bahrains hovedstad Manama, etter at soldater og opprørspoliti trakk seg tilbake lørdag, melder Al Jazeera.
Demonstrantene i Manama har holdt til i rundkjøringen ved Perleplassen i sentrum. Både torsdag og fredag åpnet soldater ild rundt demonstrantene. Flere mennesker ble drept da sikkerhetsstyrker forsøkte å rydde demonstrantene av veien torsdag morgen.

«Ned med kongen»
Etter at politiet trakk seg tilbake lørdag, var demonstrantene på plass på Perleplassen igjen. En stor folkemengde vinket med bahrainske flagg og ropte «Ned med kongen», da de strømmet inn i hovedstadens sentrum. Noen holdt plakater hvor det sto «fredelig», mens andre begynte å bryte opp piggtråd som sikkerhetsstyrker hadde satt opp, melder Sky News.

Demonstrantene kysset bakken av ren glede og tok bilder at de rundt 60 politibilene som forlot stedet.

Les også: Libya stengte internett

Ba om ro
Kronprinsen i Bahrain, Sheikh Salman bin Hamad al-Khalifa, ba om at det nå ble ro i landet i en tale på statlig fjernsyn:

- La oss arbeide sammen med de politiske blokkene for å få returnert sikkerhetssituasjonen tilbake til normalt. Deretter kan vi kunngjøre en sørgedag for dem vi har mistet, sa han.

Flere opptøyer
I Jemen og Libya har det også vært opptøyer de siste dagene. Demonstrantene krever bedre levekår og demokrati.

Fredag ble 35 personer drept i Libya da soldater skjøt mot titusenvis av demonstranter som hadde samlet seg i byen Benghazi for å protestere mot landets leder Muammar Gaddafi, som har sittet som landets leder de siste 42 årene.

Libya er kjent som en stengt politistat, det kommer derfor lite informasjon om hva som skjer i landet.

120 drept
Libynesise opposisjonsgrupper eksil hevder at 120 personer skal ha blitt drept i Libya etter sammenstøtene de siste dagene. De sier også at minst 1000 personer skal være såret, melder Sky News

En demonstrant skal ha blitt drept og sju såret i Jemen lørdag etter sammenstøt med tilhengere av tilhengere av Jemens president Ali Abdullah Saleh, dette skjedde en dag etter at fem mennesker døde i protester mot presidenten som har sittet på makten i 32 år, melder Al Jazeera.

Lørdag er den tiende dagen med demonstransjoner i Jemen.

Les også: - Det var lik overalt


Demonstrantene i den Bahranske hovedstaden Manama holder til ved rundkjøringen ved Pearlplassen (Markert):

Dypt bekymret
President Barack Obama skal ha diskutert situasjonen med Bahrains konge på telefon fredag.
Obama ber kongen om å holde de som utøver vold ansvarlige.

Han sa i en uttalelse at Bahrain må respektere at folket krevet universielle rettigheter og ber Bahrain om å omfavne meningsfulle reformer.

«Jeg er dypt bekymret over rapportene om vold i Bahrain, Libya og Jemen. USA fordømmer bruk av vold fra myndigheter mot fredelige demonstranter i disse landene og hvor det ellers kan oppstå,.

«USA anmonder regjeringene Bahrain, Libya og Jemen å vise tilbakeholdenhet i å svare på fredelige protester og å respektere rettighetene til sitt folk.», uttalte Obama videre.