*Nettavisen* Nyheter.

Nye pissoarer ble for sterk kost

Flyselskapet Virgin Atlantic Airways planla å sette inn knallrøde pissoarer formet som kyssende kvinnelepper. Nå er planene skrinlagt.

De nye toalettene skulle plasseres i selskapets lounge for 1. klasse-passasjerer på John F. Kennedy-flyplassen i New York.

Men etter sterke reaksjoner fra blant andre kvinnesaksforkjempere, har selskapet nå skrinlagt planene.

- Virgin Atlantic beklager de reaksjonene utformingen av "kyss"-pissoarene har ført til, og vil forsikre alle som har klaget til oss at vi aldri hadde til hensikt å støte noen, sier en talsmann for selskapet, John Riordan i en uttalelse ifølge Reuters.

Riordan sier at det britiske selskapet har mottatt en rekke klager fra personer og grupper, inkludert den nasjonale kvinneorganisasjonen NOW etter at planene om de nye toalettene ble kjent.

På nettsidene til NOW er det lagt ut en oppfordring til besøkende om å klage til Virgin-sjef Richard Branson.

- Jeg kjenner ikke mange menn som ønsker å urinere inn i en kvinnes munn, ikke en gang om den er av porselen, sier NOW-president Kim Grandy til organisasjonens nettsider.

Pissoaret var designet av en kvinne, og er laget av et nederlandsk selskap. Riordan sier Virgin ble svært overrasket over de sterke reaksjonene på det nye tilbudet til førsteklasse-kundene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.