Gå til sidens hovedinnhold

Nye politibiler i Oslo

Ny uniformering av politiets kjøretøy ble tirsdag formiddag tatt i bruk i Oslo politidistrikt.

OSLO: – Dette gjør vi for å bedre sikkerheten på veiene, og for å bedre sikkerheten for ansatte, sier Vidar Refvik, assisterende politidirektør i Politidirektoratet.

De to første av de fire utrykningskjøretøyene med den nye uniformeringen, ble i dag tatt i bruk i Oslo politidistrikt for å bli testet ut året.

Øke synlighet

Politidirektoratet ønsker å prøve ut ny uniformering av politiets kjøretøy for å øke synligheten og sikkerheten i trafikken.

Den nye uniformeringen er stilren refleksiv merking, og består av fluoriserende farger for å gi bedre synlighet.

– Hvitt vil fortsatt være grunnfargen og svart har vi brukt tidligere. Denne typen merking er også i tråd med EU-standarden og er innført i Sverige, sier Refvik.

Redusere risiko

Politiet er i høyeste grad opptatt av sikkerhet på veiene, og trafikkansvarlig ved Stovner politistasjon er veldig positiv til prosjektet:

– Vi er veldig takknemlig og glad for dette, og veldig fornøyd med at vi har kommet så langt, sier Stig Tonsjø.

Tonsjø mener også at den nye uniformeringen ikke bare vil øke synligheten, men også redusere risiko for ulykker.

– Det farligste stoppet politiet gjør er trafikkstans i venstre felt. Med den nye merkingen kan trafikanter se oss så tidlig som mulig, og dermed ha mulighet til å senke farten. I tillegg er denne synligheten viktig for publikum i sentrum, legger han til.

Resultater

Prosjektet blir satt igang nå for å få erfaring fra vinter- og mørkeforhold.

Det er politiets data- og materielltjeneste som vil evaluere prosjektet og finne ut hvor synlig den nye uniformeringen er under ulike lysforhold.

– Dersom pilotprosjektet viser at det er hensiktsmessig å endre dagens kjøretøysuniformering, kan den nye uniformeringen bli tatt i bruk når ny bilavtale er på plass i 2012, sier Refvik.

– Vi får se på resultatene og se om de støtter vår målsetting, avslutter han.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien