RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye positive tegn fra Japan(Ny)

Sist oppdatert:
Den japanske arbeidsløsheten falt overraskende i august, og er nå på det laveste på to år, også forbruket øker mer enn på to tiår. Industriproduksjonen skuffet imidlertid
Ifølge Bloomberg News falt den japanske arbeidsløsheten til 5,1 prosent i august, som er det laveste nivået på to år. I juli lå ledigheten på 5,3 prosent.

I en annen rapport fra de japanske myndighetene i natt norsk tid kom frem at de japanske husholdningene nå øker forbruket betraktelig. Sesongjusterte tall viser en økning på 7,4 prosent i august fra juli. Dette er den største økning siden februar 1984 ifølge Bloomberg.

Det er økt sysselsetting og tegn til en positiv utvikling for den japanske økonomien etter over ti år i mørke som nå har satt fart på forbruket. Et økt forbruk er meget viktig for å få økonomien på fote iden den utgjør over halvparten av landets økonomi.

Et skår i makrogleden var tallene for industriproduksjonen. De viste et fall på 0,5 prosent i august, mens det var ventet en oppgang på 1 prosent ifølge estimater innhentet av Reuters.

I tillegg var Lehman Brothers ute med kommentarer rundt arbeidstallene, og meglerhuset mener at tallene ikke er så gode som de gir inntrykk av.

Dette førte til at pen oppgang på Tokyo-børen endte marginalt ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere