Nye problemer for Armstrong

Foto: George Burns (Reuters/Scanpix)

Landis får hjelp i søksmålet mot Armstrong

22.02.13 19:01

Amerikanske myndigheter blir med Floyd Landis på søksmålet mot Lance Armstrong. Det hevder kilder The Wall Street Journal har vært i kontakt med.

Søksmålet til Landis går ut på at Armstrong misbrukte statlige midler til å finansiere doping hos US Postal Service-laget. Det Amerikanske postvesenet var i mange år hovedsponsor for det som blir beskrevet som «det mest sofistikerte dopingprogrammet noensinne»

Amerikansk lovgivning sier man kan saksøke, hvis noen svindler det offentlige for penger. Vinner man i retten, mottar saksøkeren opp mot en tredjedel av pengene myndighetene vinner tilbake. Det kan bety store penger for Landis, som nå får hjelp fra høyere hold.

Det amerikanske justisdepartementet har nå valgt å støtte Landis i søksmålet, noe som etter alle solemerker vil øke sjansene for

US-Postal spyttet inn cirka 200 millioner i sykkelsatsingen mellom 1999 og 2004. Armstrong argumenterer på sin side at dopingen i US Postal-laget er irrelevant for søksmålet. Og sier sponsoren fikk markedsføringen de betalte for på grunn av seierne til Texaneren.

For å vinne søksmålet må Landis og justisdepartementet bevise at sjefene i US-postal laget signerte kontrakter som de visste, eller burde vite, var falske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag