Myndighetene ventet at rundt 250.000 mennesker ville delta lørdag i demonstrasjonene mot tiltakene som er innført for å beskytte befolkningen mot viruset og få bukt med pandemien.

Mange er særlig sinte på at helsepersonell må være vaksinert, og for at folk må vise vaksinepass for å slippe inn på restauranter og kino og reise med tog og fly. Noen steder må man også vise attest for å slippe inn på kjøpesentre.

Vaksinepasset viser at man er vaksinert, har hatt covid-19 eller har testet negativt nylig. I tiden som kommer, vil koronatester ikke lenger være gratis, et tiltak motstanderne kaller et fordekt vaksinasjonspåbud.

Helseminister Bent Høie er klar på at vi må etter hvert må leve med koronaviruset i livene våre:

I Aix-en-Provence ropte demonstrantene «Liberté» (frihet), i Lyon holdt en mann opp en plakat med teksten «Redd våre barn fra Pfizer», og i Paris vaiet franske flagg og regnbueflagg over de mange demonstrantene.

Protestene tiltrekker seg et mangfold av grupperinger, blant dem høyreekstremister, konspirasjonsteoretikere, anarkister og gule vester-bevegelsen som startet som en protest mot stigende bensinpriser.

(©NTB)