*Nettavisen* Nyheter.

Nye prøver fra Fisketorget

Tirsdag er kontrollørene igjen på plass på Fisketorget i Bergen for å sjekke at alt er som det skal.

Etter at TV 2 Nyhetene i begynnelsen av desember avdekket at råtten fisk ble solgt over disk på Fisketorget, tok Torget Bergen grep og inngikk avtale om jevnlig kontroll av det som selges.

Selskapet Anticimex har tatt ukentlige prøver gjennom hele desember.

- De er på plass og tar prøver i dag. Resultatene fra de tidligere prøvene er fine, sier daglig leder Lise Wergeland Strømmen i Torget Bergen til iBergen.no.

Utvidet
Ifølge Wergeland Strømmen er prøvetakingen utvidet til også gjelde holdbarheten på fisken.

- Vi tar prøver av fisken når den kommer fra leverandør og av det som selges over disken. Deretter tar vi gjerne prøve av fisk som har ligget en dag, og kanskje noen dager senere også. Formålet er å sjekke holdbarheten på fisken. Vi sjekker også fisk som er klar for å kastes, for å se hvordan kvaliteten er da, sier hun.

I tillegg kontrolleres også hygienen i salgsbodene, benkene der fisken ligger, kjølesystemene etc.

- Det er greit å prøve ut litt ting. Nå foregår jo salget inne fra et telt, men når sommeren kommer blir situasjonen en annen, sier Wergeland Strømmen, og legger til:

- Vi skal jo få til permanente løsninger. Det er da viktig å undersøke om det er noe vi kan bedre, og avdekke eventuelle kjøleproblemer eller andre problemer, slik at dette er på plass når den permanente løsningen kommer.

Lise Wergeland Strømmen understreker at alle prøver av salgsvarene har vært helt fine.

Vurderer hyppigheten
Avtalen med Anticimex innebar ukentlige kontroller i desember og januar.

- Vi har en avtale med selskapet også videre. Men vi skal nå vurdere hyppigheten av kontrollene. Så lenge alle prøver er fine, er det kanskje ikke nødvendig med kontroll hver uke. Men kontrollene skal fortsette, sier Wergeland Strømmen.

Hun understreker at hyppigheten på undersøkelsene vil øke igjen når det nærmer seg vår og sommer, men varmere vær og flere torghandlere.

I dag er det tre fiskehandlere som står i teltet på Fisketorget. Det er fire salgsboder der, og Torget Bergen vurderer nå om de skal få inn en frukt- og grønnsaksselger også i vinterperioden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.