«Nye» REC økte med 2 milliarder på to dager

Oslo (NTB): Da REC Solar ble skilt ut av REC som eget selskap fredag, hadde selskapet en verdi på 800 millioner. To børsdager seinere har verdien steget med 2 milliarder kroner.

Finansavisen skriver tirsdag om det som må kunne kalles en god start på børstilværelsen. I løpet av to dager som notert på Oslo Børs har aksjekursen steget kraftig, og mandag var veksten på 11,6 prosent.

Da selskapet ble skilt ut fra moderselskapet fredag, ble det solgt tilbake til gamle REC-aksjonærer for 20 kroner aksjen. I dag er de samme aksjene verdt 70 kroner hver.

Flere kjendisinvestorer er med på oppturen, skriver Finansavisen. Jens Ulltveit-Moe, Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann-Andersen, Tore Aksel Voldberg og Eigil Stray Spetalen er blant REC-investorene som opplever gode dager for tiden.

- Jeg har litt problemer med å forstå det som skjer. Det var nærliggende å tro at mange ville ta gevinst og lempe ut aksjen etter den kraftige oppgangen, men det har tydeligvis ikke vært mangel på kjøpere, sier en analytiker til avisen.

Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen var blant dem som fortsatte å kjøpe seg opp i selskapet mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.