RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye regjeringslokaler ikke sikret

Oslo (NTB): Flere av de nye lokalene i regjeringskvartalet har fortsatt ikke fått på plass sikkerhetstiltak som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Forsvaret har anbefalt.

Med unntak av Justisdepartementet, er de berørte departementene i bombeangrepet i Oslo 22. juli ikke «skallsikret». De mangler elementære tiltak som sperringer, bombefilm på vinduene og adgangssluser, skriver Aftenposten.

PST og Forsvarsbygg anbefalte disse tiltakene i sommer, men fortsatt er dette ikke gjennomført hos Nærings- og handelsdepartementet, Olje- og energidepartementet, Arbeidsdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet.

- Jeg hadde ikke trodd at det skulle være så ille. Man tar for gitt at slikt kommer raskt på plass, sier André Oktay Dahl (H), medlem av Stortingets justiskomité.

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) sier de har gjennomført de foreslåtte tiltakene og at det mest nødvendige allerede er på plass. Men Aftenposten har snakket med flere ansatte som anonymt sier de ikke kjenner seg igjen i statsrådens forsikringer.

En embetsmann sier at det virker som om anbudsreglene er viktigere enn de ansattes sikkerhet. Fristen for anbud for sikring av de nye lokalene var 27. desember for tre rammeavtaler. Statsbygg kan ikke si konkret når arbeidet kan komme i gang, skriver avisen (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere