Gå til sidens hovedinnhold

Nye regler gjorde trafikken verre

Bilister brukte fortauet for å få plass til å passere hverandre. Så ble det kun lov til å parkere langs fortauet, men da ble det ikke plass til to biler.

TÅSEN: Beboer Sverre Halvorsen i Blåsbortveien er fortvilet over trafikksituasjonen i området. Han forteller at et parkeringsforbud tvang seg frem etter hvert som folk som jobbet og studerte i Nydalen parkerte i veien.

Veien har fortau langs den ene siden, og parkeringsforbudet kom på motsatt side av veien.

– Men etter parkeringsforbudet parkerer bilene på andre siden av veien mot fortauet. Det er nå verre enn noen gang. Om to biler møtes, kan de jo ikke kjøre forbi hverandre. Og til vinteren blir det vel bare ennå verre, med snøfonner på andre siden og umulig å kjøre i Blåsbortveien, sier Halvorsen.

Les også: Bilister som parkerer blir truet av beboere

Gjennomkjøring?

Det er politiet som har skiltmyndighet, men Halvorsen har også kontaktet bydelsadministrasjonen om problemstillingen. Bydelen derimot, trekker frem fordelen ved at nå kjører i hvert fall ikke bilene opp på fortauet for å få plass nok til å passere motgående bil.

– Det var politiet som gjennomførte endringene i parkeringsmulighetene i Blåsbortveien, etter gjentatte klager om at bilene kjører på fortauet for å komme forbi, sier spesialkonsulent Knut Hammervold i Bydel Nordre Aker.

Hammervold påpeker i en e-post til Sverre Halvorsen at det kanskje er gunstig at det blir vanskeligere for bilister å ferdes i Blåsbortveien.

– Man tillater parkering langs fortauskanten og hindrer derved biler å bruke fortauet til forbikjøringer. Kanskje ved at den resterende delen av veien ikke bred nok til to biler å passere, gjør at bilistene lar være å bruke veien som gjennomkjøring fra Tåsenveien til Maridalsveien, som omkjøring fra Ring3 ved kø? Og det er vel en effekt man ikke skal protestere mot? skriver Hammervold.

Les også: 53.333 kroner kvadratmeteren for plass til bilen

Parkering er problemet

Bydelen ønsker også å se nærmere an den nye parkeringsordningen i Blåsbortveien.

– Da får vi erfaringer tilstrekkelig til å vurdere om effektene i sum er positive eller negative, og ikke minst hvem som blir rammet mest, skriver Hammervold videre.

Halvorsen er ikke så fornøyd med bydelens svar. Han mener det ikke er gjennomkjøringstrafikken som er det store problemet i Blåsbortveien.

– Det er parkeringsproblemet som er stort, og nå har det bare blitt enda verre. Det må da være mye bedre å fjerne parkeringsforbudet og la det bli som det var tidligere av sikkerhetsmessige årsaker, sier Halvorsen.

Hen frykter det til vinteren vil bli snøfonner på den ene siden av veien og biler på den andre.

– Ambulanser og særlig brannbiler vil ikke kunne komme fram her i det hele tatt, mener Halvorsen, som nå kontakter politiet om saken.

Les også: Betalte for mye - fikk parkeringsbot

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen