RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye regler på Gardermoen

Foto: NTB Scanpix
Endring i væskehåndteringen.

(rb.no): Fra tirsdag er det endringer i væskehåndteringen på norske flyplasser.

Men fortvil ikke, du vil sannsynligvis ikke merke det som passasjer.

Ikke køer

Endringene er et skritt i retningen av at passasjerer om få år skal få ta med seg det de ønsker av væske gjennom sikkerhetskontrollen.

– Det nye regelverket gjør det mulig for transferpassasjerer utenfor EU og USA å ta med seg taxfree-varer gjennom sikkerhetskontrollen etter screening, men praksisen med at alle passasjerer må legge annen væske i en 1-literspose som er synlig for sikkerhetskontrolløren vil fortsette – også i resten av Europa, sier securityrådgiver i Avinor, Ole Folkestad.

Avinor forsikrer at det ikke vil bli noen lengre køer selv om innføringen skjer i morgen.

– Den mest konkrete endringen er at en andel av transferpassasjerer som har handlet taxfree på andre lufthavner vil få sin væske analysert med spesielt utstyr etter screening, sier Folkestad, som understreker at denne gruppen reisende representerer en svært liten andel av flypassasjerene.

Kan analysere mat

Det nye regelverket innebærer også at du kan bli bedt om å levere fra deg nødvendig barnemat for reisen og flytende medisiner over 100 milliliter til analyse etter screening. Det har ikke vært praksis fram til nå.

– Men det legges opp til rutiner og små endringer i infrastrukturen vår som vil gjøre det enkelt å etterleve det nye regelverket. Det skal ikke bli lengre køer som en konsekvens av det nye EU-regelverket.

Det nye regelverket vil føre til ekstra kostnader på 20 millioner for Avinor.

Les flere saker på rb.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere