RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye rekordnivåer for gull

Sist oppdatert:
Gullprisen nå nye toppnivåer i går kveld med en sluttkurs over 550 dollar pr. unse
Etter en pause i gullrallyet over julen, så har prisen på det gule metallet skutt ny fart på nyåret i takt med sterke dollarfall.

I går endte gullprisen over 550 dollar pr. unse på New York Mercantile Exchange for første gang siden begynnelsen av 1981. Det var ny nedgang for dollaren som igjen lå bak oppturen for gull.

Når dollaren faller mot andre valutaer blir gull som noteres i dollar 'billigere' å kjøpe for investorer og forbrukere som sitter i andre valutaer. Nettopp det skarpe fallet i dollaren etter nyttår har vært driveren for gullprisen de siste to ukene.

Dollarfallet har blitt utløst av økende tro i det amerikanske markedet på at renteøkningene fra den amerikanske sentralbanken er i ferd med å nå toppen. Sluttkursen på Nymex endte i går på 550.50 dollar pr. unse etter en oppgang på 9,30 dollar.

Gullprisen har falt noe tilbake i etterbørshandel, og lå i natt på nivåer rett over 548 dollar.

Foruten dollarfallet, så er markedet preget av rykter om kjøp av gull fra asiatiske sentralbanker, samt bekymringer over spredningen av fugleinfluensaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere