*Nettavisen* Nyheter.

Nye rettspsykiatere skeptiske til Breivik-opptak

Oslo (NTB): De nye rettspsykiaterne som skal vurdere Anders Behring Breiviks mentale helse, mener videoopptak med lyd vil ødelegge samhandlingen med den terrorsiktede.

Onsdag ble det kjent at det verken finnes lyd- eller videoopptak av de 36 timene psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby har brukt til å snakke med Breivik. Dermed blir det heller ikke mulig å etterprøve hva som faktisk ble sagt.

Nå viser det seg at heller ikke de to nyoppnevnte rettspsykiaterne, Terje Tørrisen og Agnar Aspaas, har uttrykt noe ønske om å ta opp møtene de skal ha med Breivik på video eller ved lydopptak, skriver Dagsavisen.

I et brev til Oslo tingrett som er datert 6. februar i år, skriver de imidlertid at en eventuell overvåking med lyd og bilde av samtaler på Ila vil virke forstyrrende og redusere muligheten for å oppnå samhandling.

De to psykiaterne betegner fengselets krav om overvåkingskamera som et forstyrrende element.

Advokat John Christian Elden som gjennom sitt advokatkontor representerer 170 ofre for 22. juli-terroren, sa til Dagsavisen onsdag at manglende etterprøvbar dokumentasjon gjennom lyd- og videoopptak svekker rettssikkerheten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.