RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye russiske gass-kutt

Sist oppdatert:
For andre gang på tre uker, kutter russiske Gazprom i forsyningene til Europa. Denne gangen er det det kalde russiske været som er årsaken
Det var nyhetsbyrået Interfax som meldte at russiske monopolselskapet Gazprom har redusert eksporten av gass til sine europeiske kunder, på grunn av det ekstremt kalde været i Russland.

Ifølge AP er dette bekreftet både av Italia og Ungarn. Andre land kan også komme til å bli rammet.

Det italienske oljeselskapet ENI uttalte at gassforsyningene fra Russland falt med 5,4 prosent i løpet av de siste 24 timene.

Verre har det vært for Ungarn, som har merket et 20 prosents fall i gassforsyningene fra Russland, ifølge en talsmann ved energidepartementet. Men fallet er ikke nok til å utløse en ny energikrise, lik den flere europeiske land opplevde like over nyttår, da gasskrangelen mellom Russland og Ukraina førte til et dramatisk fall i gassleveransene.

Reduksjonen kommer som en følge av økt forbruk i Russland og Ukraina. 80 prosent av all gassen fra Russland blir transportert gjennom Ukraina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere