RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye rykter om Nordea og ABN

Sist oppdatert:
Det går nå sterke rykter i europeiske finansmarkedet om at det nederlandske bankkonsernet ABN Amro igjen snuser på et eksteskap med Nordea. ABN skal ha funnet en løsning på meglerhusproblemet som skal ha stoppet prosessen i fjor
Bilde: Tom Ruud, leder av Corporate og Institutional Banking i Nordea.

De gikk for et drøyt år siden sterke rykter om at det store nederlandske bank- og finanskonsernet ABN Amro luktet på et oppkjøp av Nordea. Dette sendte Nordea-kursen opp i februar i fjor.

Nå skal de samme ryktene sirkulere i markedet, og ABN Amro skal ha funnet en ordning som kan løse problemene som visstnok stoppet prosessen i fjor.

Ifølge ryktene i februar i fjor, strandet en fusjon mellom Nordea og ABN Amro på sterk motstand fra den svenske staten og den svenske fagbevegelsen. De fryktet store oppsigelser i Nordea Securities i Norden, siden ABN Amro allerede er store gjennom eierskapet i meglerhuset Alfred Berg. Den svenske staten er den suverent største aksjonæren i banken med sine 18,5 prosent.

Etter det iMarkedet hører nå, ønsker ABN Amro å kvitte seg med Alfred Berg, som skal være ansett som et problembarn i konsernets selskapsportefølje. Ved et slikt salg skal grunnlaget for den sterke motstanden mot et ekteskap med Nordens største finanskonsern være fjernet.

Den nye norske bankgiganten "DnB Nor" er påtenkt som kjøper av Alfred Berg. DnB Nor er store i Norge på meglersiden, og store på kapitalforvaltning i Norge og Sverige etter kjøpet av Skandia Asset Management, men mangler en markedsposisjon som meglerhus i Nordens viktigste kapitalmarked, Stockholmsbørsen.

iMarkedet har blitt kjent med spekulasjoner om at Carnegie også skal være aktuell som innfallsport til det svenske markedet for DnB Nor. Meglerhuset er børsnotert i Sverige med en relativt åpen aksjonærstruktur.

Det gikk tidligere i år løse rykter om at Alfred Berg Norge kunne bli lagt ned, men de døde raskt med Jan-Petter Sisseners ansettelse som meglersjef i Norden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere