Gå til sidens hovedinnhold

Nye sammenstøt på Tahrir i Kairo

Kairo (NTB-Reuters-DPA): Flere hundre ungdommer har støtt sammen med politifolk på Tahrirplassen i sentrum av Egypts hovedstad Kairo. Minst 16 mennesker er skadd i protester mot den egyptiske islamistregjeringen.

Tidlig fredag morgen kastet demonstranter brannbomber mot politiet ved en sperring foran regjeringsbygninger nær Tahrir. Skyer av tåregass drev gjennom lufta, og et øyenvitne fortalte til nyhetsbyrået Reuters at politiet satte fyr på to telt som ungdommene hadde satt opp.

- Folket vil styrte regimet, het det på et av bannerne som var å se på Tahrir fredag.

Demonstrasjonen ble holdt på toårsdagen for de første demonstrasjonene som senere førte til at den daværende egyptiske presidenten Hosni Mubaraks fall, og til valget av islamisten Mohamed Mursi til ny statssjef.

Demonstrantene i Kairo anklager Mursi for å ha «forrådt revolusjonen». De gir ham også hovedskylden for to år med økonomisk krise, og for mangel på reformer i de brutale sikkerhetstjenestene som han og hans folk arvet fra Mubarak-regimet.

Mursis tilhengere mener kritikken er urettferdig. De forsvarer presidentens beslutning om å drive gjennom en omstridt ny grunnlov i desember, og sier godkjenningen av den nye grunnloven var nødvendig for å gjenopprette politisk stabilitet i Egypt. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen