RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye siktelser mot britiske medietopper

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters): De tidligere medietoppene Rebekah Brooks og Andy Coulson vil bli siktet for å ha betalt offentlige tjenestemenn penger for å skaffe informasjon, ifølge britiske påtalemyndigheter.

Siktelsene kommer som følge at en bredere etterforskning av britisk presse etter avsløringen av at tabloidavisen News of The World brukte ulovlig hacking og avlytting av mobiltelefoner for å sikre seg nyhetsstoff.

Andy Coulson var pressesjef for statsminister David Cameron fra 2007 til 2011, etter at han fra 2003 til 2007 var redaktør for News of The World.

Han siktes nå for å ha planlagt å betale offentlige tjenestemenn for å sikre kontaktinformasjon til medlemmer av kongehuset.

Rebekah Brooks, som er en nær venn av Cameron, har også fått beskjed om at hun vil bli siktet for lignende forhold. Brooks var sjef for News International, den britiske delen av Rupert Murdochs medieimperium.

Både Brooks og Coulson er allerede siktet i forbindelse med hackingen av mobiltelefoner, som bidro til at journalister kunne avlytte telefonsvareren til kjendiser og en savnet skolejente. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere