RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye sjokkuttalelser fra Sarah Palin

Foto: JONATHAN ERNST (Reuters)
Sist oppdatert:
Sarah Palin ber Obama om å gå til side, slik at Allah kan ordne opp i Syria.

Konflikten i Syria blir et viktig tema som skal drøftes når de mektige G8-lederne møtes på et toppmøte i Nord-Irland denne uken.

Nå har også den omstridte politikeren Sarah Palin, som er tidligere visepresidentkandidat i USA og eksguvernør i Alaska, kastet seg inn i Syria-konflikten. Hun er som kjent ingen tilhenger av president Barack Obama, og kritiserer administrasjonens nye Syria-politikk. Palin mener USA må avstå fra å intervenere i Syria-konflikten.

- Inntil vi har en øverstkommanderende som vet hva han gjør, la Allah ordne opp, sa hun til en stor forsamling med konservative tilhengere på en konferanse denne helgen.

Hasjrøykende slappfisker
Hun kritiserte også Obama for overvåkingsskandalen.

- Staten vår har spionert på alle deres telefonsamtaler, men de maktet ikke å finne to hasjrøykende slappfisker fra Boston som hadde en direkte telefonforbindelse til Terroristsentralen i Tsjetsjenia, sa hun med henvisning til de to brødrene som sto bak terrorangrepet under maratonløpet i Boston.

Det var torsdag forrige uke at det ble kjent at Obama har gitt grønt lys for å sende våpen til syriske opprørere. Det skjedde kort tid etter at Det hvite hus kunngjorde at de har endelig bevis på at Syrias president Bashar al-Assad har brukt kjemiske våpen mot opprørerne.

På parti med Syria
Russlands president Vladimir Putin, som er én av Syrias få allierte, er en sterk motstander av USAs planer om å væpne opprørerstyrkene. Vert for G8-toppmøtet, Storbritannias statsminister David Cameron, har så langt ikke tatt noen beslutning om britene skal bistå syriske opprørere med våpen.

Men Cameron stilte seg nylig bak opphevelsen av EUs våpensanksjoner mot de syriske opprørerne. Han er godt kjent med Putins synspunkter rundt Syria-konflikten, men håper likevel at G8-lederne vil samle seg rundt temaer som den humanitære krisen og etableringen av en fredskonferanse.

Obama ankom Nord-Irland mandag, og skal ha bilaterale samtaler med både Cameron og Putin under det to dager lange toppmøtet.

Den to år lange borgerkrigen i Syria har krevd anslagsvis 93.000 menneskeliv.

Kilder: Al Arabiya, BBC, The Huffington Post


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere