*Nettavisen* Nyheter.

Nye skuddvekslinger i Nairobi-kjøpesenter

Nairobi (NTB-Reuters-AFP): Nye kraftige skuddsalver kunne tirsdag morgen høres fra Westgate-kjøpesenteret i Kenyas hovedstad Nairobi. Enkelte av angriperne skal ha forskanset seg i en av de øverste etasjene.

Kenyanske sikkerhetsstyrker kjemper mot «en eller to» ytterliggående islamister, opplyser kilder i sikkerhetstjenesten til AFP. De oppgir at personen eller personene har forskanset seg i eller ved et kasino som ligger i en av de øverste etasjene.

Natt til tirsdag gikk kenyanske styrker fra rom til rom for å forsikre seg om at alle terroristene var tatt. Ved soloppgang kunne det høres eksplosjoner fra innsiden av kjøpesenteret, ifølge øyenvitner.

Ifølge offisielle tall er minst 62 personer drept, mens 200 er såret. Det er frykt for at dødstallet vil stige kraftig når myndighetene får oversikt over personer som ligger døde inne i senteret. En journalist som var der inne lørdag, fortalte om «hauger av kropper», melder nyhetsbyrået TT.

Cirka 60 personer er fortsatt savnet. Kenyanske myndigheter fastslo mandag kveld at det trolig ikke er flere gisler igjen inne i senteret. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.