RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye spekulasjoner rundt Golar

Sist oppdatert:
Ifølge shippingavisen TradeWinds, går det nå en ny runde med spekulasjoner rundt Golar LNG og belgiske Exmar. Partene har tidligere vært i samtaler, og Golar ønsker en større deal
Det kom frem senest på gårsdagens olje- og offshorekonferanse i regi av Pareto Securities, hvor adm. direktør Tor Olav Trøim i Golar LNG viste til tidligere spekulasjoner om en corporate-deal for rederiet. Han sa at selskapet har en målsetning om å gjennomføre en større corporate-transaksjon de neste 12 månedene. Les mer her: Golar vil refinansiere og konsolidere

Ifølge norske kilder er det beste tipset fortsatt at noe vil skje med det nylig børsnoterte gassrederiet Exmar. Exmar og Golar har tidligere hatt samtaler om fusjon. Nå snakker ifølge kilder TradeWinds har snakket med, markedsobservatører om et oppkjøp av Exmars LNG-virksomhet.

En kilde sier til avisen at de to partene ikke skal være så langt fra hverandre. Golar skal ha vært i kontakt med utlånere for å sikre seg garantier på en finansiering av Exmars-skip.

Exmar er sammen med Golar de eneste rederiene med ledige spesialskip for frakt av flytende naturgass, LNG, de neste par årene.

Seneste i juni sa Exmar-sjef Nicolas Saverys at de to rederiene var i samtaler, mens de første samtalene fant sted da Golar ble børsnotert for to år siden.

Exmar sitter med syv nybyggingskontrakt, men eierandelen variere fra 100 til 30 prosent i skipene. Et kjøp fra Golars side ville måtte bli godkjent av de andre eierne i seks av skipene, hvor Exmar bare er deleier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere