RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye statlige arbeidsplasser går til byene

Oslo (NTB): Over halvparten av nyetablerte statlige arbeidsplasser her i landet siden 2005 har havnet i omlandet rundt Oslo og Bergen.

Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at Oslo, Akershus og Hordaland har fått vel halvparten, 56 prosent, av nye statlige arbeidsplasser under den sittende regjeringen, skriver Nationen.

Oslo alene har fått 1.942 av den totale økningen på 5.792 arbeidsplasser. Telemark er taperen. Der har de mistet 115 av sine arbeidsplasser innen statlig forvaltning siden 2005.

Fylkesordfører i Telemark, Gunn Marit Helgesen (H), mener tallene dokumenterer et løftebrudd.

- Det er en sterk distriktsvennlig retorikk hos den sittende regjering, men utviklingen går i motsatt retning, sier Helgesen.

Statssekretær i Fornyings- og administrasjonsdepartementet, Wenche Lyngholm (SV) sier at regjeringen ikke har gått inn for å flytte ut eksisterende enheter før en ser resultatet av tidligere utflyttinger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere