RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye storskjermregler

Sist oppdatert:
NFF åpner for at klubber kan vise scoringer fra andre arenaer på storskjerm mens det er avbrekk i spillet. Dermed har NTF fått gjennomslag for sitt forslag, og publikumsopplevelsen øker.

Forbundsstyret har i løpet av 2007 fått innspill fra Norsk Toppfotball for å se på muligheten til å åpne opp i storskjermreglementet til å vise scoringer fra andre arenaer/kamper i Tippeligaen.

- Dette er vi veldig glade for. Det er en viktig regelendring for klubbene som kan gi publikum økt publikumsopplevelse, sier mediedirektør Svein Graff i NTF.

Øker publikumsopplevelsen

Bakgrunnen for innspillet er å gjøre Tippeligakampene mer attraktive for tilskuerne ved å kunne vise scoringer fra andre Tippeligakamper.

Forbundsstyret behandlet denne saken på sitt møte den 27. juni 2007 og fattet vedtak om å innføre en prøveordning med å kunne vise scoringer fra andre Tippeligakamper ut sesongen 2007.

Nytt punkt 6 A) i Storskjermreglementet erstatter det gamle punktet:

Det kan vises bilder fra kampen på storskjerm på arenaen mens spillet er i gang (livebilder). Det kan vises bilder fra scoringer fra øvrige arenaer i Tippeligaen inntil to ganger pr. omgang. Dette er kun tillatt når det er stans i spillet på den arenaen hvor den planlagte visningen skal skje. Stans i spillet er definert som skadeavbrekk og ved innbytte av spillere. Det skal ikke vises bilder på storskjermen når kampen er i gang etter avbruddet. Bilder som nevnt i denne bestemmelsen skal vises uten lyd. For visning av bilder fra annen arena gjelder storskjermreglementets øvrige regler på vanlig måte.

Evaluering etter sesongslutt

Gjeldende endring trer i kraft 10. juli 2007.

Forbundsstyret vil etter sesongen evaluere storskjermreglementet med klubbene og NTF samt Norges Fotballdommerforening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere