RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye Syria-forhandlinger i Genève

Genève (NTB-Reuters): Mandag starter en ny runde med svært vanskelige fredsforhandlinger om Syria i Genève. Den første runden i fredsforhandlingene ble nesten resultatløs.

Det eneste som kom ut av forrige runde forhandlinger i januar, var et løfte om å la sivile evakueres fra Homs og å slippe nødhjelp inn i den beleirede byen.

Søndag ble det meldt at rundt 500 var blitt evakuert fra opprørerkontrollerte og beleirende bydeler i Homs. Men flere tusen sivile sitter fortsatt fast i byen, der de har levd i ett år og åtte måneder uten annet enn knappe rasjoner av mat, vann og strøm.

FN-utsending Lakhdar Brahimi leder forhandlingene i Syria, og mandag morgen møter han etter planen først opposisjonen klokken 10. Deretter møter han representantene fra den syriske regjeringen, ledet av utenriksminister Walid Muallem, klokken 11.30. Det var natt til mandag uklart om partene skulle ha direkte forhandlinger mandag og hvor mange dager denne runden av Genève II-forhandlingene ville vare.

Russlands og USAs utenriksministre startet i helgen forberedelsene til mandagens nye runde. De snakket på telefonen om situasjonen i Syria, og om samtalene som starter i Genève 10. februar, opplyste russisk UD lørdag.

Opposisjonen står fast på at det skal innsettes en overgangsregjering, slik som det tas til orde for i dokumentet fra fredskonferansen i 2012, men uten garanti for president Bashar al-Assads rolle. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere