Det viser en fersk NRK-undersøkelse.

Politikere fra både Frp og Ap, samt voldsforskere, synes tallene er urovekkende.

Rikskringkasteren har gått gjennom alle dommer frå norske rettssaler i mars, april og mai i år der barn er involverte i rettssaker mot deres egne nærmeste.

Les også: Jon Helgheim (Frp): - Vi roter bort så sinnssykt mye penger på innvandring

135 barn var involvert i totalt 84 saker som endte med dom. Av de 135 var hele 47 prosent barn i innvandrerfamilier (63 barn). De domfelte kom fra en rekke land, men de flest er fra Afrika og Asia. Personer fra Pakistan og Afghanistan ble oftest dømt.

- Dette er urovekkende, men dessverre ikke overraskende. Vi har lenge vært klar over at det er mye familievold i innvandrermiljø, sier innvandringspolitisk talsmann i Frp Jon Helgheim til NRK.

Les også: Somaliere er de mest fornøyde innvandrerne i Norge

Stortingsrepresentant i Familie- og kulturkomiteen og FrPs familiepolitiske talsperson, Silje Hjemdal, mener all vold mot barn er uakseptabelt, uansett hvor foreldrene kommer fra.

- At man har flyktet fra andre land er ikke en unnskyldning for å utøve vold mot barn eller andre i familien. Men barnevernet må bli flinkere til å identifisere familier som har høy risiko for familievold, og forebygge slik vold ved informasjon om norske lover, og gripe inn tidligere der det allikevel utøves vold, sier Hjemdal til Nettavisen.

Ap-politiker Elise Bjørnebekk-Waagen sier til NRK at løsningen bør være at helsestasjonene må snakke om vold med foreldrene. Hun viser til at noen foreldre har lært hjemme at vold er en del av oppdragelsen og viderefører dette til egne barn fordi de ikke vet hvor skadelig det er. Hun mener også at barnevernet må tilføres mer kompetanse.