RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye tall undergraver myter om velferdsturisme

København (NTB-Ritzau): Østeuropeere som bor i Danmark, mottar velferdsytelser omtrent på samme nivå som dansker, viser nye tall som undergraver mytene om velferdsturisme.

3,7 prosent av den danske befolkningen mottar kontakthjelp i 2012, mens det tilsvarende tallet var 3,1 prosent for borgere fra ti nye EU-land fra Øst-Europa som er bosatt i Danmark, skriver Berlingske.

Sammenlignet med befolkningen som helhet var det også færre mennesker fra de samme landene på sjudagerspenger og etterlønn i Danmark, viser tallene fra Beskjæftigelsesministeriet til Folketingets Europautvalg.

Når det gjelder dagpenger, er det derimot relativt sett flere borgere fra de ti nye EU-landene i Øst- og Mellom-Europa. Tallet er 5,9 prosent mot 4,9 prosent for hele befolkningen i Danmark.

Formannen for det innvandringsskeptiske Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, mener at man må ha betalt skatt i sju år i Danmark før man får rett til velferdsytelser.

Men tall fra Finansministeriet viser at østeuropeere fra Polen, Litauen, Romania og sju andre land bidro med mer til den danske felleskasse i årene 2009 til 2011 enn de fikk utbetalt i velferdsytelser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere