*Nettavisen* Nyheter.

Nye taxfree-regler

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Tollerne strammer inn.

24.02.09 11:47

(iOslo.no) Fra og med førstkommende søndag er det ikke lenger mulig å kjøpe mer enn den lovlige kvoten i tax free-butikker på Norske flyplasser.

Alle som går gjennom kassen får nemlig nå et stempel på høyrehånden, som ikke er synlig for den reisende. Dette stempelet skal hindre at man kjøper mer enn den tillate kvoten, skriver Aftenposten.no.

Det er Toll- og avgiftsdirektoratet som har ønsket å stramme inn den nåværende ordningen med boardingkort, som har gjort det mulig å ta med mer enn én kvote.

I den nåværende ordningen har man nemlig kunnet vise både boardingkort, kopi av billettbekreftelse fra flyselskapet og kopi av billett på mobilen.

- Aller helst hadde vi jo fortsatt med den ordningen vi har i dag, der pulikum får stempel på boardingkort eller annen reisedokumentasjon. Men vi har selvsagt forståelse for at myndighetene ønsker en bedre kontroll med praktiseringen av salget, og har vært i møter med Tolldirektoratet som er orientert om løsningen vi nå går for. Vi vil presentere mer informasjon om ordningen før søndag sier Morten Evjen til avisen.

Det har ikke vært mulig for iOslo.no å få en kommentar fra Morten Evjen tirsdag.

Med den nye ordningen vil en UV-lampe ved kassen avsløre om du har handlet tidligere eller ikke.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.