RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye tekniske problemer for Prosafe(Ny)

Sist oppdatert:
Det har oppstått nye tekniske problemer for Prosafe i brønnintervensjonskontrakten med Statoil. Selskapet tar nå et tap på 34 millioner kroner i andre kvartal
Nytt: Kommentarer fra konsernsjef

Prosafe innstiller den planlagte brønnintervensjonskampanjen som selskapet skulle gjennomføre for Statoil. Grunnen er at det i forberedelsene av operasjonen på feltet har oppstått ytterligere tekniske utfordringer knyttet til underleverandørens undervannsutstyr. Det har øket graden av operasjonell risiko.

Den nå innstilte kontrakten gjaldt brønnintervensjonsarbeid på fire brønner for Statoil.

- Kan dere få kontrakten tilbake, eller er den helt tapt?

- Kontrakten er innstilt, men vi har en intensjon med Statoil om å ta dette opp igjen. Det er fullt mulig å komme tilbake, det sier også Statoil, men hvilken form og størrelse en slik kontrakt vil få kan jeg ikke si noe om nå, sier konsernsjef Arne Austreid i Porsafe til iMarkedet fredag formiddag.

- Statoil har respekt for at vi tok denne beslutningen, det er også sikkerhetsmessige grunner til at vi stanset. Vi ønsker ikke å sette utstyr på havbunnen som vi har hatt problemer med i lengre tid, sier Austreid.

Problemene er knyttet til serviceriggen MSV Regalia, men de nye tekniske utfordringene er ikke beslektet med utfordringene som ble meldt før påske og senere løst. MSV Regalia vil returnere til basen i Bergen for å sette av utstyret som er produsert av Kongsberg FMC.

- Kan dere få noen form for erstatning fra Kongsberg?

- Nei, dette er en back-to-back-kontrakt , hvor vi har hatt betydelige kostnader og Kongsberg FMC har hatt betydelige kostnader, sier Austreid.

Det var før påske at brønnintervensjonskampanjen ble forsinket i første omgang. Det ble da vurdert å gjennomføre deler av kontrakten, og dette arbeidet skulle vært påbegynt 1. mai.

Regalia skal gå til en kontrakt for Norsk Hydro på Fram-feltet i midten av mai. Den negative resultateffekten for Prosafe i andre kvartal anslås til 34 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere