RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye toner fra Eurovision-arrangørene

Genève (NTB-AFP): Arrangørene av Eurovision Song Contest vil fra neste år endre reglene i musikkonkurransen som er blitt kritisert for sitt stemmesystem.

Stemmesystemet til Eurovision Song Contest har blitt kritisert for å være for forutsigbart og politisert. Årsaken er naboland som ofte gir de høyeste poengene til hverandre uansett hvilken kvalitet låta representerer.

Rundt 26 land deltar i finalen til musikk-konkurransen, og vinneren bestemmes med femti prosent ut fra juryens stemmer og resten ut fra stemmene til seere rundt om i Europa.

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) opplyste mandag at fra neste år vil reglene endres. Endringen innebærer at navnene til jurymedlemmene for første gang skal annonseres en uke før konkurransen, og at deres stemmer vil bli frigitt umiddelbart etter at vinneren er kjent.

Eurovision-sjef Jon Ola Sand sier i en uttalelse at reglene er grunnleggende de samme. Likevel vil økt åpenhet gjøre det mulig for Eurovision Song Contest å bygge videre på sin suksess.

Arrangører undersøker fortsatt hvorvidt det foregikk uregelmessig stemmegivning i årets konkurranse, da Danmark stakk av med seieren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere