En britisk etterretningskilde opplyser til CNN at de sitter på ny informasjon om nye terrorplaner i og utenfor London.

Ifølge CNN er britisk etterretning bekymret for at det skal begås såkalte Mumbai-angrep mot tunnelbanestasjoner i London og mot flyplasser utenfor den britiske hovedstaden.

Mumbai-angrep
Ti terrorister væpnet med skytevåpen og granater angrep en rekke turistmål i finansbyen Mumbai i november 2008. Rundt 170 mennesker ble drept i angrepet. Terroreksperter frykter at denne type operasjoner kan bli mer vanlig i terrormiljøer.

En annen britisk etterretningskilde opplyser til CNN at de antatte terrorplanene har ført til at trusselnivået mot sivil luftfart og den sivile transportsektoren i London har blitt oppjustert fra betydelig til alvorlig.

Det generelle trusselnivået i Storbritannia er allerede satt til alvorlig.

- Angrep er høyst sannsynlig
- Trusselnivået i Storbritannia er satt til alvorlig, hvilket betyr at et angrep er høyst sannsynlig, og har vært det helt siden januar 2010, opplyste Metropolitan Police i London i en uttalelse torsdag.

I fjor høst advarte vestlige etterretningstjenester om at Al-Qaida planla såkalte Mumbai-angrep mot flere storbyer i Europa, og muligens byer i USA.

Det er ennå uklart om de nye terrorplanene kan kobles direkte til høstens advarsler. Men terrorplanene mot London kan ikke kobles til tidligere arrestasjoner i Storbritannia i forrige måned.