Gå til sidens hovedinnhold

Nye trusler mot Sør-Korea

Nord-Korea beskylder Sør-Korea for å ha krenket nordkoreansk farvann og truer med militæraksjoner.

Nord-Korea hevder tirsdag at den sørkoreanske marinen har oppholdt seg i nordkoreansk farvann.

Nå truer nordkoreanerne med å gjengjelde den antatte krenkelsen med militæraksjoner, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, ifølge CNN.

- Bevisst provokasjon
Den sørkoreanske marinen skal ha vært i nordkoreansk farvann i tidsrommet 14. til 24. mai, hevder en nordkoreansk tjenestemann.

- Dette er en bevisst provokasjon med formål om å blusse opp en ny militærkonflikt i det koreanske vesthavet, og på denne måten presse nord/sør-forholdet ut i en krigsfase, sier tjenestemannen i en uttalelse.

Les også: - Dette er en svært utrygg situasjon
Les også: - Den verste situasjonen på ti år

I forrige uke var det en granskningskommisjon som slo fast at en nordkoreansk ubåt senket et sørkoreansk marinefartøy med en torpedo i april måned.

Hendelsen har forverret forholdet atskillig.

Sanksjoner mot nord
Sør-Korea har varslet motreaksjoner og ønsker at FNs sikkerhetsråd skal innføre nye sanksjoner mot Nord-Korea. Sør-Koreas president Lee Myung-bak sa mandag at de vil kutte ut all handel med nordkoreanerne.

Nord-Korea benekter for at de sto bak torpederingen av det sørkoreanske marinefartøyet, og har truet med krig dersom sørkoreanerne innfører sanksjoner.

Nord-Korea og Sør-Korea er teknisk sett fortsatt i krig ettersom det ikke ble signert noen fredsavtale mellom landene da det ble innført våpenhvile i 1953.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her