*Nettavisen* Nyheter.

Nye tv-bilder avslører Annan

Viser at RBK-spilleren tar ballegrep på Muri.

- Annan ga meg et godt gammeldags balletak og en finger rett i rektum. Da føler jeg det er lov å dytte han bort, sa André Muri til VIF TV etter kampen i går.

- Det er ikke gentleman like og det er surt at vi får gult kort i den situasjonen.

I dag ga Annan sin versjon av saken.

- Jeg har sett episoden om igjen, og jeg ser at jeg tok tak i Muri. Han brukte albuen, så jeg måtte holde i ham for ikke å miste balansen. Jeg gjorde det ikke med vilje, sier Annan til Dagbladet.

Både trener Nils Arne Eggen og sportslig leder Erik Hoftun støttet Annans versjon.

Tar ballegrep

Tv-bildene som ble sendt i går viste klart at Annan grep Muri i rompa, og mandag kveld presenterte TV2 nye bilder som klart og tydelig viser at RBK-spilleren griper Muri i skrittet. Ingenting tyder på at Annan er i fysisk ubalanse slik at han har behov for å ta seg for.

Se de nye tv-bildene her(ekstern lenke)

- Det vekker ikke gode minner. Man ser det godt der at det er både foran og bak. Jeg synes ikke forklaringen hans holder helt vann. Nå er det også tydelig for andre hva som skjedde, sier Muri til tv2sporten.no.

Muri synes det er rart at NFF ikke vil gå videre med saken.

- Man straffes jo for munnbruk og jeg synes dette er grovere.

Knuffing, dytting og klyping

Før de nye bildene ble vist mandag kveld uttalte leder i NFFs påtalenemnd, Egil André Berglund, at NFF ikke vil forfølge saken.

- Påtalenemnda kan etter retningslinjene påtale en situasjon som dommeren ikke har sett, eller fått med seg detaljene i, hvis det blir satt spørsmålstegn ved denne i ettertid og den kvalifiserer til minst to kampers karantene, sier han til Nettavisen.

- Etter å ha sett på TV-bildene, mener vi at denne saken ikke gjør det.

Påtalenemda fant ikke bevis for at Annan hadde kløpet Muri i skrittet.

- Ut ifra bildene kan vi ikke se at det har skjedd. Det er masse kroppskontakt, knuffing, dytting og klyping, men at det skjer spesifikt på kjønnsorganene, kan vi ikke se skjer.

- Syltynt og grunnløst

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen minnet i et intervju med TV2 mandag om at Anthony Annan er mørk og at han vil forsvare spilleren. Rasisme-insinuasjonene opprører VIF-stopper Muri.

- Det er jo bare enda mer syltynt og totalt grunnløst. Jeg skjønner ikke hvordan han resonnerer seg frem til det, sier han til tv2sporten.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.