*Nettavisen* Nyheter.

Nye uroligheter i Kairo

Kairo (NTB-AFP): En 19-årig student ble drept av politiet etter at studenter som er tilhengere av Det muslimske brorskap satte fyr på to universitetsbygninger i Kairo.

10.07.14 13:07

Studentene stormet lørdag en fakultetsbygning på universitetet al-Azhar i Kairo og satte fyr på to bygninger. Flere studenter var oppe til eksamen, og brannen spredte seg til to etasjer. Det oppsto kamper mellom studentene og politiet, og minst én student skal ha blitt drept.

Brannmannskaper fikk etter hvert kontroll over brannen, opplyser egyptiske tjenestemenn.

Mer enn 100 demonstranter, de aller fleste studenter, ble pågrepet av politiet i det som betegnes som nye, harde tiltak mot tilhengerne av Det muslimske brorskap. Den egyptiske regjeringen erklærte onsdag at Det muslimske brorskap er en terroristorganisasjon, og at alle deres protestaksjoner er ulovlige.

Fredag trappet myndighetene opp jakten på medlemmer av brorskapet, og tre personer ble drept i sammenstøt mellom islamistiske demonstranter og motstandere. 265 personer ble fredag pågrepet etter at politiet slo ned på demonstrasjoner i flere byer.

Også ved universitetet Zaqazig nord for Kairo brukte politiet tåregass mot demonstranter. Til sammen skal 14 demonstranter ha blitt lettere skadd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag