RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nygaard ut mot bokavtalen

Foto: Scanpix
Aschehougs sjef, William Nygaard, er fremdeles ikke formildnet over forslaget til den nye bokavtalen. - Forhandlingsresultatet er et makkverk, mener Nygaard.

William Nygaard har vært motstander av forslaget til den nye bransjeavtalen hele veien. Allerede i oktober i fjor satte William Nygaard spørsmål ved moderniseringsminister Morten Meyer som han mener er en minister som «har kommet fykende inn i et fag med mangelfulle kunnskaper om det».

Lørdag hadde han et innlegg i Dagbladet der han kalte Meyer en «løshund i politikk og kulturliv».

Nygaard mener at den forlagsvirkelighet Meyer skisserer ikke er tilfelle. For eksempel er en han forkjemper for bokklubbene.

- Uten bokklubbene hadde ikke ukjente Levi Henriksens bok «Snø vil falle over snø som har falt» fått et slikt salgsboom som den gjorde, mener han overfor Dagbladet og Meyer. Han mener Moderniseringsdepartementets fokus på pris på bøker førte til nedgang i salget i fjor.

Meyer på sin side mener at Nygaard angriper feil når han mener Meyer og de andre ikke besitter kunnskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere