– Vi forventet jo stor interesse for dette, men interessen ble kanskje enda større enn vi trodde i utgangspunktet. Jeg har snakket med NBC, BMJ , jeg vet ikke hvem jeg ikke har snakket med, og blitt intervjuet på Euronews , sier fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket til VG.

Han har også blitt kontaktet av russisk TV, amerikanske finansinstitusjoner, og en rekke medier fra alt fra India til Litauen og Nederland. Også store amerikanske medier som CNN , The New York Times , Fox News og Bloomberg har omtalt saken.

Det var torsdag i forrige uke at Legemiddelverket meldte at de har undersøkt 13 av 23 meldte dødsfall kort som har skjedd kort tid etter vaksinering.

Det betyr ikke at Legemiddelverket er bekymret for at 23 personer kan ha dødd av vaksinen i Norge. Nyheten har likevel blitt tolket ulikt.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Norsk vaksineproduksjon er en dødfødt tanke og det burde Senterpartiet forstå

– Når man vaksinerer store grupper av befolkningen, så er det nødt til å skje dødsfall i nær tidsmessig avstand til vaksinasjonen, spesielt når man starter med de mest sårbare. I de fleste tilfeller vil nok dette være helt tilfeldig sammenfall i tid. Men det er viktig at det blir tatt alvorlig og sett grundig på, og det er det vi gjør i Norge, sier Madsen.

Bjørn Guldvog har sine tanker rundt årets 17. mai-feiring:

(©NTB)