Nyhetsanker i USA suspendert etter Irak-løgn

Brian Williams var inntil nylig et høyt respektert nyhetsanker i NBC Nightly News. Nå er han suspendert fordi han ikke fortalte sannheten.

Brian Williams var inntil nylig et høyt respektert nyhetsanker i NBC Nightly News. Nå er han suspendert fordi han ikke fortalte sannheten. Foto: Phil Mccarten (Reuters / NTB Scanpix)

NBCs nyhetsanker Brian Williams stenges ute fra studio i seks måneder uten lønn etter at han innrømmet å ha løyet på seg en krigshistorie fra Irak.

- Gjennom sine handlinger har Brian satt millioner av amerikaneres tillit til NBC på spill, sier NBC Universals sjef Steve Burke i en uttalelse.

Williams innrømmet forrige uke at historien han har fortalt om en opplevelse som krigsreporter i Irak for tolv år siden, ikke er sann. Nyhetsankeret har ved flere anledninger påstått at han var om bord i et helikopter som ble beskutt under de første dagene av Irak-krigen i 2003.

- Hans handlinger er utilgivelige, og suspenderingen er streng og passende, sier sjefen om straffen.

55 år gamle Williams tok allerede lørdag en selvpålagt pause fra rollen som anker for NBC Nightly News, etter over ti år ved roret. Før det beklaget han tabben og unnskyldte seg med at han hadde husket feil. (©NTB)

Brian Williams var inntil nylig et høyt respektert nyhetsanker i NBC Nightly News. Nå er han suspendert fordi han ikke fortalte sannheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.