Gå til sidens hovedinnhold

Nyhetsåret 2008

2008 har vært et begivenhetsrikt år. Les hva som skjedde måned for måned.

Januar

- Hafslund ASA lanserer planene om fjernvarmetraseen forbi Østensjøvannet, noe som skaper mye debatt. Gravingen preger Bydel Østensjø gjennom hele året.

- En 77 år gammel mann omkom under en tragisk brann i Ormsundveien på Nedre Bekkelaget. Oslo kommune eide huset, og beboerne hadde lenge bedt om rehabilitering.

- Flere hundre mennesker gikk i fakkeltog for å støtte søskenparet Fozia og Abbas Butt fra Holmlia sitt ønske om å få bli i Norge.


Februar

- Sædfuck-taggen på Bøler foreslås bevart som kulturminne av en facebookgruppe med 600 medlemmer.

- Planene for ny Munkerud skole presenteres. Foreldre protester, både mot planløsning av bygg og trafikale forhold. Byantikvaren motsetter seg riving av nåværende bygning fra 1959. Reguleringsplan sendt på høring mot slutten av 2008.

- Nordstrand skytterlag får støtte av BSK skiskytterklubb i kampen om fortsatt drift av skytebanen på Prinsdal.


Mars

- Trasop skole feiret 50-årsjubileum. Resten av året er også preget av jubileer for kor, korps og skoler i Bydel Østensjø.

- Else Nylund stod i spissen for å få nye lokaler for brukerne av dagsenteret i Lambertseter fritidsklubb. Saken fikk en lykkelig slutt i mars da fornøyde brukere endelig kunne flytte inn i nye lokaler i Nordseterhjemmet.

- Scener til den aktuelle filmen om Max Manus ble spilt inn i Hvervenbukta. Filmen hadde première i desember.


April

- Utbyggingen av Rønningjordet barnehage på Oppsal utsettes nok en gang. Hele året preges av massiv barnehageutbygging og protester fra naboer.

- Bydel Nordstrands to gjenværende barneparker på Solkollen og i Kaptein Oppegårds vei får beskjed om at de skal legges ned. En epoke er over.

- Naboene til biogassanlegg, ny ovnslinje og nytt sorteringsanlegg på Klemetsrud, vil varsles om det som skal skje i nærmiljøet.


Mai

- Funksjonshemmede Hans Christian Florvaag føler seg krenket og diskriminert etter at han nektes å drikke mer enn en øl på kroa Den røde hatt på Oppsal.

- Etter åtte år med venting er gangbroen over Østfoldbanen igjen på plass. Til stor glede for alle som bruker kjærlighetsstien mellom øvre og nedre Bekkelaget.

- Elevrådsleder Anders Pinderud holdt 17. mai-talen i skolegården på Prinsdal skole. Nasjonaldagen ble feiret i regn- og snøbyger.


Juni

- Beboerne på Langerud sykehjem kan endelig flytte hjem til en nyoppusset og moderne institusjon.

- 43 gravstøtter ble veltet og noen helt ødelagt på Nordstrand kirkegård en søndagsnatt. Ingen ble tatt for dette sjofle hærverket.

- Miljøbyråd Peter N. Myhre (Frp) setter grabben i jorden og markerer at gigantprosjektet EGE 2010 på Klemetsrud er i gang. Det er hovedstadens største miljøprosjekt noensinne.


Juli

- Etter 40 år er det endelig sauer på beite ved Østensjøvannet igjen. Naboene på Bakkehavn koser seg med dyrene.

- Funkis kro på Holtet mistet skjenkebevillingen. Mange stilte opp for å redde det populære stedet, men en måned senere ble dørene stengt for godt.

- Søndre Nordstrand Rideklubb fremmer ønske om nytt ridehus for å avlaste en trang og slitt låve. Ved årets utgang er huset på plass.


August

- Manglerud politistasjon feirer 40 år og er blant de beste i landet på forebyggende arbeid.

- Massive protester fra bla. a. Eikabergtinget mot nye kunstgressbaner og flere bygg på Ekebergsletta. Nå er det bestemt at verken bygg eller baner blir aktuelle før ny reguleringsplass er vedtatt neste høst.

- Dueskitt gjorde en veranda i omsorgsboligen ved Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter ubrukelig. Etter halvannet år ble duene fanget og verandaen rengjort.


September

- Utbyggingsplanene for Oppsal senter blir kjent. Dette fører til stor debatt og ønske om en helhetlig plan for området.

- EKT fikk 15 millioner kroner fra Oslo kommune. Derved er driften av rideanlegget sikret og rehabiliteringen kan starte til sommeren.

- Klemetsrud kirke feirer 75-årsjubileum med skikkelig festivitas og biskop Ole Chr. Kvarme på besøk.


Oktober

- Østensjø bydelsutvalg foreslår å opprette asylmottak i bydelen. Reaksjonene er svært ulike og debatten går friskt.

- Knut Hallan i Folkeaksjonen mot giftdumping benytter en siste anledning til å demonstrere ved lekteren ved Malmøykalven.

- Ungdommen på Holmlia ønsket seg en ny skaterampe. De bad lokalpolitikerne om penger, og deres engasjement resulterte i 30.000 kroner og ny rampe.


November

- Østensjøvannets venner har hatt et begivenhetsrikt år. De feirer 25-års vernearbeid, vinner bydelsprisen og blir nominert til Frivillighetsprisen.

- Utbygging av Nordstrandskråningen og en tryggere skolevei engasjerer mange. Fakkeltog før BU-møtet og protester til byrådet stod på agendaen. Midlertidig bygge- og deleforbud ble vedtatt.

- Chaudry Mohammad Samee (38 år) fra Mortensrud, debuterte med separatutstilling av sine malerier.


Desember

- Bølerpatrioten Anne-Cath. Vestly dør. Hele Bydel Østensjø og landet sørger over den kjente barnebokforfatteren.

- Bydel Nordstrand er på desperat jakt etter nye barnehagetomter. Ti potensielle steder blir befart. 641 barn står på venteliste.

- Teddy Kjendlie (H) flytter inn i sitt nye hjem på Mortensrud. Lokalpolitikerens gamle hus brant ned høsten 2006.